Stonejevic karar aşamasında

Süper ligin 5.haftasında Konya'da Rizespor'u konuk edecek Konyaspor'da stoper hattında büyük rekabet yaşanıyor.

Adil Demirbağ'ın yokluğunda oynadığı 3 maçta güzel bir performans sergileyen Uğurcan Yazğılı ilk 11 konusunda bir adım daha önde görüküyor. Sezona transfer söylentileri ile başlayan Adil'in mental olarak rahat olmadığı ilk maçta bariz görülmüştü. Ligin ilk maçında gereksiz bir kırmızı kart görerek takımı 3 hafta yalnız bırakan Adil'in Uğurcan'ın arkasında yedek olarak beklemesi tahmin ediliyor.

Adil Rizespor'la her konuda anlaşmasına, Rizespor'un bu anlaşmayı resmi siteden duyurmasına rağmen aniden vazgeçip yurtdışı transfer teklifi iddiası ile transfer olmamıştı. Daha sonra yurtdışına da transfer olamayan Adil takımda kalmıştı. Adil'in Konyaspor'la sözleşmesi 2025 yılında bitiyor.

Öte yandan Teknik direktör Stonejevic bugün yaptığı açıklamada Uğurcan ve Adil arasındaki forma rekabetinden memnun olduğunu, ilk 11'de sahaya çıkacak futbolcuya maç saati karar vereceğini açıkladı.

Stoper hattında ki uyum o kadar önemli ki, stoper forvettten daha önemli kritik bir görev üstleniyor. Stoper hattında uyum ve güven olursa o takım kolay kolay mağlubiyet yüzü görmez ve kolay kolay gol bile yemez. Calvo ve Uğurcan uyumu iyi gözüküyor fakat Uğurcan kesinlikle yaptığı basit hamle hatalarını ve karar vermede yaşadığı tereddütleri bir an önce gidermelidir. Gidermezse takımın çok puan kaybına sebep olabilir. Ama bu ufak hatalarını çok çalışıp giderirse de, yeni Abdülkerim Bardakçı olur. Kulübe büyük bonservis bedelleri bile kazandırabilir. Uğurcan çok çok çalışıp bu ufak tefek hatalarını gidermeli gidermezse bu ufak hatalar birleşir, telafisi zor olan büyük puan kayıplarına sebebiyet verir.

Uğurcan önümüzdeki maçlarda kritik hatalar yapmazsa bundan sonra formayı zor verir diye tahmin ediyorum. Umarım kendini geliştirirde puan kaybına sebep olacak kritik hatalar yapmaz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski