Konyaspor için flaş transfer iddiası

Transfer döneminin kapanmasına saatler kala Konyaspor için bir transfer iddiası ortaya atıldı. Transfer dönemi çok hareketli geçerken, bir transfer iddiası da Hollanda'dan geldi. Habere göre Konyaspor'la Sisto ile anlaştı.

Danimarka'dan Axel Moen'in haberine göre Konyaspor kanat oyuncusu Pione Sisto ile anlaşmaya vardı.FC Midtjylland forması giyen Danimarkalı futbolcu geçen sezon çıktığı 12 maçta 3 gol 1 asistlik katkı verdi.

Haberin Kaynağı 👇🏻


Konyaspor taraftarı bu transfer konusunda umutlanmıştı. Fakat futbolcu Türkiye'ye transfer oldu ama rotası Konya değil Alanya oldu. Alanyaspor Pione Sisto'yu kadrosuna kattı. Pione Sisto Konyaspor'a transfer edilmiş olsa muhtemelen hücuma çok büyük katkı verecekti fakat olmadı futbolcu Alanyaspor'a transfer olarak kariyerini orada sürdürme kararı aldı. 

Konyaspor'un transfer gündemi meşgul eden Pione Sisto Alanyaspor ile anlaşmaya vararak sözleşme imzalamıştı. Alanyaspor'un Kasımpaşa ile 3-3 berabere kaldığı maçta 19 dakika forma giyen Danimarkalı futbolcunun henüz tam anlamıyla hazır olmadığı görüldü. Sisto kanatları etkili kullanan bir takım olan Alanyaspor'da ilerleyen maçlarda gol ve asist olarak fazlaca skor katkısı yapması kuvvetle muhtemel olarak görülüyor. Umarız Konyaspor bu transferi yapmadığı için pişman olmaz umarız kaçan balık büyük olmaz.

Kariyerine Midtjylland kulübünde başlayan Pione Sisto 2016 yılında Celta Vigo'ya transfer oldu. 2020 yılında Midtjylland'a geri dönen futbolcu, sezon başından bu yana bonservisi elinde ve kulüpsüz olarak transfer görüşmeleri yapıyordu. Alanyaspor transfer ettiği Sisto için herhangi bir bonservis bedeli ödemedi. Danimarka milli takımı ile 26 maça çıkan futbolcu 1 gollük katkı verdi.

Alanyaspor her sezon olduğu gibi bu sezonda lige damga vuracak yabancı futbolcuları transfer etmeye devam ediyor. Mesela daha önce Alanyaspor'da başarılı ile forma giymiş Novais'i tekrar kadrolarına kattılar. Novais bu sezona golleri ve asistleriyle süper başladı. Şunu söylemek gerekirse Alanyaspor'un scout araştırma ekibi gerçekten güzel çalışıyor her sezon dikkat çeken ve verim aldıkları kaliteli potansiyelli futbolcu transferi yapıyorlar ve bunda büyük oranda başarılı da oluyorlar. Bizede tebrik edip, örnek almak düşer.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski