Konyaspor'u mağlubiyete götüren amatör hatalar

Süper ligin 5.haftasında Konyaspor sahasında Rizespor'a son dakikalarda yediği 2 saçma golle 2-1 mağlup oldu.

Maçı 87.dakikaya kadar güvenli bir şekilde 1-0 götüren temsilcimiz, son dakikalarda yaptığı 2 amatör hatayla elindeki maçı Rizespor'a hediye etti. Yediğimiz ilk golde penaltıya sebebiyet veren Soner mağlubiyetin fitilini ateşledi. Ceza sahası içinde amatör ligde yapılmayacak müdahale ile acemice rakibine müdahale eden Soner takımın mağlubiyetinde kilit taşlardan biri oldu. 

Yediğimiz 2.golde ise Calvo ve Uğurcan ikilisinin hatalar zinciri ucuz bir gol yiyerek mağlup olmamıza sebep oldu. Defansın arkasına atılan uzun topta kademesini kaybeden Calvo kalite ve tecrübesine yakışmayan bir hata yaparak golü yememizde etken oldu. Uğurcan ise maç boyunca sergilediği güzel performansını yenilen bu golle gölgeledi. Ceza sahası dışında rakibine müdahale etmek yada en kötü ihtimal düşürmek yerine, rakip golcünün Turist Ömer gibi gezip gol atmasını tribündeki taraftarla beraber sadece izledi.

Diğer yandan sahada hiç bir varlık gösteremeyen Muric, Cicaldao ve Nzonzi mağlubiyetin diğer mimarları oldular. Bu futbolculardan özellikle Nzonzi'nin hiç hazır olmadığı dikkatlerden kaçmadı.

Süper ligde diğer takımların yaptığı transferler gol ve asist olarak katkı vermeye devam ederken, Konyaspor'un yeni transferleri henüz gol ve asist katkısı yapamadı.

Ankaragücü ile Pazar günü deplasmanda karşılaşacak temsilcimiz Konyaspor Ankara'da Rizespor maçında kaybedilen 3 puanın telafisi için mücadele edecek. Ankaragücü bu hafta deplasmanda Sivasspor'u 3-1 mağlup ederek, Konyaspor maçı öncesi moral buldu. Ankaragücü'nde Sivasspor maçında gollerden birini atan Morutan uzun bir süre Konyaspor'un gündeminde olmuş fakat bu transfer gerçekleşmemişti.

Kaptan Guilherme'ye ayrı bir parantez açmak lazım bu maçta yine varını yoğunu ortaya koyup mücadele etti asist bile yaptı fakat onun bu mücadelesi yapılan 2 amatör hatayla çöpe atıldı.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski