Kaptan gemisini yine kurtardı! Peki diğerleri?

Süper ligin 6.haftasında Ankara'da Ankaragücü'ne konuk olan Konyaspor 1-1 berabere kalarak 1 puan aldı. Deplasmanda alınan 1 puan iyi gibi görünse de oynanan kötü futbol gelecek maçlar adına tat vermedi.


Maç öncesi kadrolar açıklandığında, kimse ne olduğunu, dizilişin nasıl olacağını anlayamadı hatta skor paylaşan uygulamalar bile dizilişi doğru gösteremedi. Maç başladığında Konyaspor'un 3-5-2 saha dizilişi ile oynayacağı anlaşıldı. İlk yarıda Ankaragücü takımı bu dizilişin meyvelerini çok güzel yedi yada değerlendiremedi. Özellikle Ankaragücü'nün sol kanat oyuncusu Hanousek bizim sağ kanadımızi adeta otobana çevirdi. Savunmanın sağında oynayan Uğurcan'ın bu mevkiye alışık olmadığı için ciddi şekilde zorlandığı dikkatlerden kaçmadı. Honousek'in arkasında kalan Ahmet Oğuz ve yine Hanousek'in getirdiği topta bu futbolcuya yetişemeyip ağır kalan Uğurcan gol yememize sebebiyet veren isimler oldu. Transfer döneminde stopere ihtiyaç olmasına rağmen o mevkiye ısrarla transfer yapmayan yönetimin de yenilen bu ucuz basit gollerde büyük payı var. Taraftarın stoper alın baskısına rağmen o bölgeye transfer yapılmamıştı. 

Bu arada Konyaspor transfer ettiği futbolculardan gol ve asist katkısı almayan tek takım konumunda bulunuyor. Transfer edilen futbolcular katkıyı geçtik malesef ayakta zor duracak haldeler.. Fakat Nelson Oliveira'ya ayrı bir parantez açmak lazım, futbolcunun kalitesi kumaşı o kadar bariz belli ki bu maçta ayağına çok az top gelmesine rağmen, gelen topları en olumlu doğru şekilde kullandı. Futbolcunun pozisyon alma bilgisi ve yaptığı etkin preslerde dikkatlerden kaçmadı. Topsuz alanlarda rakip defansı yıpratması, orta sahaya kadar gelip mücadele etmesi takdir topladı. Gelecek maçlar adına ışık veren Oliveira, fizik olarak tam hazır hale gelince ciddi bir şekilde gol katkısı yapacağının sinyalini şimdiden vermiş oldu.

Son olarak Türkiye'nin en iyi sol beki,takımın yıldızı, kaptanı, golcüsü, pasorü artık siz ne derseniz, Guilherme Sitya yine süper bir performans sergiledi. Hem defansif anlamda hemde ofansif anlamda takımın yükünü çeken Guilherme, bu maçta yine asistini yaparak takımın 1 puan almasında etkin rol oynadı. Bu asistle beraber asist sayısını 3'e çıkaran Guilherme, geçen sezon olduğu gibi bu sezona da damga vuracağının sinyalini verdi. Guilherme geçen sezon tüm maçlarda forma giymiş ve 3 gol 9 asist ile 12 gole direk katkı vermişti.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski