40 yaşına gelen kaleci futbola devam ediyor

2010-2011 sezonunun devre arasında Konyaspor'a transfer olan başarılı kaleci Marius Pawelek futbol yaşamına Polonya 2.liginde devam ediyor.


2011 yılında Konyaspor'a transfer olan kaleci çok başarılı bir performans sergilemesine rağmen, Konyaspor'un küme düşmesine engel olamamıştı. Pawelek Konyaspor küme düştükten sonra da takımdan ayrılmamış, 2011-2012 sezonu boyunca Konyaspor formasını giymişti.

Konyaspor o sezonda transfer yasağı ile karşı karşıya kaldığı için, alt yapıdan genç ağırlıklı bir kadroyla mücadele etmişti. Buna rağmen Konyaspor genç kadrosuyla çok güzel bir başarı örneği göstererek Play-offlara kalmış ve Kasımpaşa'ya elenerek Süper Lig şansını kaybetmişti. Takımın bu başarısında deneyimli kaleci Marius Pawelek'in payı çok büyüktü.

Pawelek 2011-2012 sezonu sonunda Konyaspor'dan ayrılıp ülkesine dönmüştü. 1 sezon sonra tekrar Türkiye'ye dönen kaleci Rizespor'a transfer olmuş fakat Konyaspor'da yakaladığı başarılı performansı burada sergileyememişti.

Şu an 40 yaşında olan Pawelek ülkemizde Konyaspor, Rizespor ve Adana Demirspor formaları giydi. Kaleci şuan Polonya 2.Ligi takımı Gks 1962 Jastrzebie forması giyiyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski