Guilherme Konyaspor'u taşıyor

Konyaspor'a 2020 yılında Aykut Kocaman döneminde Polonya'nın Jagiellonia Bialystok takımından 100 Bin Euro bedelle transfer edilen Guilherme Sitya Konyaspor'u taşımaya devam ediyor.


Geçen sezon muhteşem bir performans sergileyen futbolcu tüm maçlarda forma giyip 3 gol ve 9 asist ile 12 gole direk katkı yapmıştı. Brezilyalı sol bek bu sezona da fırtına gibi başladı. 4 maçta 1 gol 1 asist yapan futbolcu, ayrıca attığı kilit paslarla da gollere katkı vermeye devam ediyor.

Tff resmi sitesine göre Konyaspor'la sözleşmesi bu sezon sonu bitecek gibi görünen Guilherme'nin, Gazeteci Fatih Şeker'in paylaştığı bilgiye göre sözleşmesinde +1 yıllık opsiyon maddesi bulunuyor. Bu sezonun başında hakkında transfer söylentileri çıkan yıldız futbolcu Konyaspor'da bu sezon kaptanlık görevini üstleniyor. Bu sezon çıktığı 5 maçta etkili bir performans sergileyen Guilherme, 1 gol ve 2 asiste imza attı. 

Konyaspor maçlarda hücum yaparken genellikle sol kanadı kullanıyor. Bunun sebebi Guilherme o koridoru hem defansif anlamda hemde ofansif anlamda çok iyi kullanıyor. Guilherme ile başlayan hücumlar genelde tehlikeli bir atağa dönüşüyor. Duran topları da çok etkili kullanan Guilherme, son Rizespor maçında yine duran topun başına geçti adrese teslim bir orta ile Uğurcan topu ağlara gönderdi. Guilherme böylelikle alışık olduğumuz asistlerine bir yenisini daha ekledi.

Şuan 33 yaşında olan futbolcu fit görünümü ve sağlığına dikkat etmesi ile biliniyor. Geçen sezon hiç maç kaçırmayan Guilherme, sakatlık ve kart sorunu ile takımı hiç eksik bırakmadı. Bu sezona da çok güzel başlayan Brezilyalı sol bek ligin en iyi sol bekleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Bize göre ligin en iyi sol beki Guilherme'dir. Burdan onu Polonya'dan bulup gelen,onu keşfeden efsane teknik direktörümüz Aykut Kocaman'a teşekkür etmek gerekiyor. Daha önce Konyaspor için bir çok futbolcu kazandıran Aykut Kocaman, Konyaspor'a çok büyük maddi kazançlar sağladı.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski