Konyaspor'u bekleyen zorlu süreç

Önümüzdeki sezon 100.yılını kutlayacak olan temsilcimiz Konyaspor kadro planlanması ve transfer konusunda zorlanıyor. Kulübün güncel borcu Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen'in medya mensuplarına yaptığı açıklama ile paylaşıldı. Güncel borç tutarının yaklaşık 320 Milyon TL seviyesinde olduğu aktarılırken, kullanabilir transfer harcama limitini 25 Milyon TL olduğu bilgisi paylaşıldı.
Konyaspor geçen sezon beklenen performansı gösteremeyen sözleşmesi devam eden futbolcularından bu sezon maksimum performansı almak zorunda.. 
Bunun sebebi borç yükünün fazla olması, transfer limitinin az olması ve yeni yabancı kuralı ile yerli futbolcu piyasasının olduğundan fazla değerlenmesi, yapılması gereken transferlerin tamamen önünü tıkıyor.

Örneğin Emrah Başsan gibi futbolcular değerinden fazla ücret talep edip sizle anlaşsa bile daha yüksek ücret veren başka bir kulübü tercih edebiliyor. Alper Potuk mesela, Ankaragücü bu futbolcu için 5 Milyon TL bonservis bedeli talep etti. Almış olsanız bile,  Alper'e vereceğiniz yıllık ücreti düşünürseniz işin içinden çıkılmayacağını görürsünüz. Çünkü Konyaspor'un şuan için  kullanabileceği sadece 25 Milyon TL harcama limiti var.

Konyaspor yönetimi bu 25 Milyon TL'yi şuan için acil gerekli mevkiler için tasarruflu bir şekilde kullanmak zorunda.. Bize göre şuan Konyaspor için acil gerekli olan 1 tane 8 numara, 2 tane kanat ve 1 tane forvet.. bu mevkilere yapılacak transfer hep maliyeti açısından hem kalitesi açısından nokta atışı olmalıdır. 

Ayrıca gelecek sezon sözleşmeleri bitecek Abdülkerim ve Amir gibi isimleri kadroda tutmak veya yüksek bir bedelle satmak da şuan ki mevcut yönetimi bekleyen zorlu süreçler içinde yer alıyor. (42gun.com/Editör Köşe Yazısı)

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski